Najboljše spletne trgovine

Pri spletnih trgovinah gotovo ne moremo gledati le na izgled, temveč moramo za ocenjevanje najboljših spletišč upoštevati še mnoge druge dejavnike, ki vplivajo na celotno izkušnjo uporabnika. A hkrati ne gre zanikati, da je prav grafična podoba ključnega pomena za dobro uporabniško izkušnjo! Ta aspekt se včasih zanemarja, tako da se uporabljajo kar brezplačne grafične predloge ali pa cenovno ugodni oblikovalci, a na ta način ne bo želenega rezultata.

Napake pri oblikovanju spletnih trgovin

Nekaj zelo očitnih napak lahko takoj prepoznamo. Včasih se na spletni trgovini na primer pojavi kakšna oglasna pasica, ki tam nima kaj iskati – oglaševanje na takšnem spletišču sploh ne pride v poštev, razen seveda, če služi pasica predstavitvi in promociji izdelkov v ponudbi. Prepogosto pa se zgodi, da tudi na takšnem spletnem mestu najdemo klasične oglase, ki vodijo do drugih spletnih strani. Seveda, to je lahko način za dodaten zaslužek, a takšna pasica močno pokvari izgled strani in celotno uporabniško izkušnjo, hkrati pa tudi nima smisla s poslovnega vidika, saj bo bolj smiselno vložiti ves trud v predstavitev in trženje lastnih vsebin.

Najboljše spletne trgovine bodo imele brezhiben dizajn. Pri oblikovanju je velika napaka ta, da se odločimo za cenovno ugodnega izvajalca ali pa se morda oblikovanja lotimo kar sami. To se bo takoj videlo na končnem izdelku, ki bo razočaral že z estetskega vidika, še bolj pa pri sami uporabi. Ni nujno, da bo stran povsem neuporabna, a če ocenjujemo najboljše spletne trgovine, se seveda poznajo tudi najmanjše pomanjkljivosti.

Značilnosti dobrega dizajna

Najboljše spletne trgovine z odličnim dizajnom dopolnjujejo svojo funkcionalnost in zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo. Hkrati pa s prijetnim izgledom ohranjajo pozornost obiskovalcev in vodijo skozi nakupni proces, tako da tudi z dizajnom pripomoremo k uspešni prodaji. Veliko lahko na tem področju naredi dobro načrtovan in odlično izveden dizajn!