Pohištvo po meri Ljubljana

Čeprav je pohištvo običajno namenjeno dolgotrajni uporabi in ima pogosto tudi več desetletno življenjsko dobo, se kaj hitro zgodi, da se začnejo doma nabirati stari, odsluženi ali polomljeni kosi. Včasih se želimo takšnega pohištva preprosto znebiti, včasih pa bi ga raje popravili. V vsakem primeru je na voljo več rešitev.

Obnova starega pohištva

Obnova pohištva je dobra ideja, a moramo najti pravega mojstra. To so večinoma tisti, ki nudijo tudi pohištvo po meri, Ljubljana pa verjetno združuje največjo ponudbo. Seveda je tudi za samo pohištvo po meri Ljubljana najboljša izbira, kar pride v poštev, če bi recimo radi staro pohištvo nadomestili z novim, a povsem enakim. Kakorkoli, obnova pohištva je pogosto zelo posrečena rešitev v primeru, da imamo določen kos, ki bi ga radi še uporabljali, a potrebuje obnovo. Po drugi strani pa je res, da pridejo popravila v poštev le pri kakšnih starejših in dragocenejših kosih, saj je obnova starega pohištva lahko precej draga in cena presega stroške, ki bi jih imeli z nakupom novih kosov v primeru cenovno ugodnega pohištva.

Izdelava novega pohištva

Omenili smo že, da za pohištvo po meri Ljubljana nudi tudi opcijo izdelave novega pohištva po vzoru starih kosov. To pride v poštev, če imamo kakšne odslužene kose, ki so svojo funkcijo zelo dobro opravljali in bi jih z veseljem uporabljali še naprej, a jih ni več v redni ponudbi prodajalcev. Izdelava pohištva po meri pa poskrbi za to, da lahko vseeno pridemo do novih kosov. Premisliti je treba le, ali se morda bolj splača obnova starega pohištva ali izdelava novega. Univerzalnega odgovora ni, saj so tako cene kot druge lastnosti močno odvisne od konkretnega primera. Tudi sicer je za izdelavo novega pohištva po meri težko dobiti točno ponudbo, dokler izvajalcu ne zaupamo svojih želja, zahtev in drugih navodil.