obračalnik rezervni delovi

Ko je treba na kmetiji opraviti delo, ni časa za počitek ali postanek. Tako mora biti tudi kmetijska mehanizacija vedno v pripravljenosti in optimalni formi. Posebej pomembno je to v času spravila sena, ko moramo v kratkem času opraviti veliko dela z različno mehanizacijo. Dobro je, da uporabljamo kakovostne izdelke, na zalogi pa moramo imeti tudi rezervne dele.

Vzemimo za primer obračalnik SIP, rezervni deli so prav pri tej vrsti opreme pogosto nujni, poleg tega pa se ravno pri obračalnikih izkaže tudi kakovost mehanizacije in nadomestnih kosov. Za obračalnik SIP rezervni deli pogosto pridejo v poštev, saj je naprava izpostavljena nevarnostim na razgibanem terenu, vilice lahko udarijo v grbine in tudi v ravna tla, poleg tega pa mehanizem stalno deluje pod velikimi obremenitvami in hitro pride do obrabe jermenov ali drugih elementov. Ker si pri obračanju sena ne moremo privoščiti zamude, mora biti oprema vedno pripravljena na delo. Tako so za obračalnik SIP rezervni deli nepogrešljivi, dobro jih je imeti na zalogi in najpogostejše kose vzeti morda celo s seboj na delo.

Tudi pri traktorjih je zelo pomembno, da so vedno pripravljeni na delo. Kaj lahko se zgodi, da nas pustijo na cedilu ravno takrat, ko jih najbolj potrebujemo. Za to so včasih odgovorni akumulatorji za traktorje, ki so praviloma sicer zmogljivi in zanesljivi, a se lahko pri nepravilni uporabi hitro izpraznijo, prav tako so seveda dovzetni za staranje in nekatere obremenitve pri uporabi. Kakovostni akumulatorji za traktorje so nujen kos opreme sodobnih traktorjev, poleg tega je pametno imeti v rezervi kakšen osnoven akumulator, ki spravi traktor nazaj v delovanje v primeru težav. Seveda pa se akumulatorji za traktorje lahko pogosto enostavno oživijo tako, da jih napolnimo s polnilcem, ki ga je prav tako pametno imeti v domači garaži, ne le za traktor temveč tudi za avto.