Stole običajno ločimo glede na svojo namembnost. A kar nekaj je takšnih, ki jih ni mogoče omejiti le na eno mesto. Pisarniški stol je na primer nadvse uporaben v številnih različnih okoljih, še zdaleč ne samo v pisarni. Podobno velja za mnoge druge vrste stolov. Med temi najdemo kar nekaj takšnih, ki se dobro obnesejo tudi v stanovanjskih prostorih, čeprav v izhodišču niso namenjeni takšni uporabi.

Z nekaj truda je možno doma sestaviti zelo posrečene kombinacije pohištva, če pri tem uporabimo nekatere neobičajne stole in drugo opremo. Nekateri kosi sploh ne bodo zbudili veliko pozornosti, saj so kot nalašč za takšno uporabo, drugi pa bodo gotovo razlog za začudenje.

En primer so barski stoli, ki se pogosto zelo posrečeno vključijo v domači ambient. To seveda velja posebej za tista stanovanja, ki imajo kuhinjo opremljeno z visokim pultom. V takšnih primerih druge opcije pravzaprav ni, temveč moramo uporabiti barske oziroma višje stole, da lahko pult sploh normalno uporabljamo. Se pa barski stoli odlično obnesejo tudi v kuhinjah, ki imajo funkcionalen kuhinjski otok ali druge podobne elemente, ki se jih lahko uporabi na ta način.

V stanovanjske prostore seveda sodi tudi kakšen pisarniški stol. Čeprav ne gre za delovno okolje, se odlike takšnih stolov doma zelo dobro izkažejo. Tak stol bomo seveda vključili v domačo pisarno, če jo imamo, verjetno pa tudi v otroško oziroma mladinsko sobo, kjer pride morda v poštev tudi otroški pisarniški stol.

Ne glede na to, ali se za domačo uporabo izbirajo pisarniški ali barski stoli ali pa kakšna druga možnost, je treba dobro premisliti, kakšen bo končni rezultat. V mnogih primerih lahko ustvarimo zelo prijeten element in posrečene kombinacije, možno pa je seveda, da ne bo šlo vse po načrtih in ostanemo le s kupom neuporabnega pohištva, ki ne sodi skupaj.