Asus

Za zmogljive prenosnike je značilno, da pri nakupu zahtevajo relativno visok vložek. Najboljši modeli stanejo več tisoč evrov, pa tudi sicer ne moremo pričakovati posebej ugodne cene, če iščemo prenosnik, ki bo zadovoljil tudi zahtevnejše uporabnike. V vsakem primeru pa imamo na voljo nekatere alternative, ki bodo posebej privlačne za tiste, ki iščejo nekoliko boljše razmerje med zmogljivostjo in ceno. To so refurbished računalniki, ki so bistveno cenejši od novih, čeprav ponujajo povsem primerljivo uporabniško izkušnjo.

Seveda je še vedno pomembno, da izberemo dober prenosnik. Najboljša izbira bo za zahtevnejše uporabnike najbrž prenosni računalnik ASUS

, saj ravno ta znamka dominira v višjem kakovostnem razredu. Prenosni računalnik ASUS je priljubljena izbira predvsem med ljubitelji računalniških iger, ki so tudi med najbolj zahtevnimi uporabniki, seveda pa lahko prenosnik s kombinacijo zmogljivih komponent uporabljamo tudi za vsa druga opravila, pri katerih je brezkompromisna zmogljivost nadvse dobrodošla.

Refurbished računalniki so na voljo v različnih cenovnih in kakovostnih razredih, tako da verjetno lahko dobimo tudi kak vrhunski prenosni računalnik ASUS. To sicer ni gotovo, saj je razpoložljivost tovarniško obnovljenih prenosnikov dokaj omejena oziroma ne moremo vedno vedeti, kaj bo na voljo in kaj ne. Zato se splača slediti ponudbi in iskati najboljše možnosti – lahko se zgodi, da se na trgu pojavi kakšen dober model po posebej ugodni ceni.

V vsakem primeru so refurbished računalniki bistveno ugodnejši od novih naprav, s ceno pa se kosajo celo z rabljenimi računalniki, s tem da pri rabljenih prenosnikih nikoli ne moremo biti v celoti podučeni o obsegu uporabe in morebitnih znakih obrabe, medtem ko so refurbished računalniki tovarniško obnovljeni, preizkušeni in brezhibno delujoči, poleg tega imajo tudi garancijo. To pomeni, da brez težav upravičujejo svojo ceno, ki je v vsakem primeru zelo ugodna, tudi v primerjavi z rabljenimi prenosnimi računalniki na trgu.