2018-07-23

Glavne odlike selitvenih mojstrov

Če se pripravljamo na selitev, bomo verjetno z zanimanjem preverili ponudbo selitvenih mojstrov. Ti nam lahko celoten postopek izredno olajšajo, predvsem pa odpravijo mnoge skrbi, ki bi jih imeli pri selitvi v lastni režiji. Selitveni servis je pomemben partner pri izvedbi selitve, zato seveda ni vseeno, na katerega strokovnjaka se obrnemo. Upoštevati moramo nekatere glavne odlike, ki odločajo o zadovoljstvu na obeh straneh. 

Kazalo vsebine

Lokacija

Najprej se moramo prepričati o tem, ali selitveni servis sploh opravlja dejavnost na lokaciji, kjer načrtujemo selitev. To je takoj izključujoči dejavnik, omejimo se seveda le na tiste, ki delujejo na izbranem območju. Največ izbire ponuja za selitveni servis iz Ljubljane, a pozor, nekateri ponudniki opravljajo selitve le znotraj mesta. 

Večinoma so ponudniki glede relacij dokaj prilagodljivi oziroma pokrivajo večja območja, torej s tem ne bo težav. Tudi, če nam ponuja opcije za selitveni servis Ljubljana, bomo našli ponudnike, ki delujejo iz prestolnice, a pokrivajo celotno državo in morda še tujino. Prav pri mednarodnih selitvah je treba še posebej paziti, da izberemo ponudnika, ki ima širši razpon.

Zanesljivost

Ker za selitveni servis Ljubljana ponuja veliko izbire, pa tudi sicer imamo na razpolago več selitvenih mojstrov, je treba med temi poiskati zanesljivega in zaupanja vrednega izvajalca. To morda ne bo enostavna naloga, saj se je dokaj težko prepričati o tem, kdo je zanesljiv in kdo ne. Načeloma pa se lahko informiramo o specifičnih storitvah in zmožnostih posameznih ponudnikov, nato pa preberemo še mnenja strank, tako si lahko oblikujemo približno predstavo.

Cena

V končni fazi na izbiro selitvenega mojstra gotovo vpliva tudi cena. Ugodna cena je odlika, s katero se bo vsak selitveni servis z veseljem pohvalil, a ta lastnost je lahko tudi pokazatelj kakovosti izvajalca – najcenejšim ponudnikom bomo le s skrajno previdnostjo zaupali kakšne zahtevnejše storitve, večinoma pa je tako ali tako bolje, da za selitev odmerimo pošteno ceno.