2021-03-01

Je zdravljenje z all on 4 primerno za vsakogar?

Ob izgubljanju zob je pri številnih osebah prisoten strah. Na srečo pa nam današnja stomatologija ponuja številne izjemno učinkovite rešitve. Na voljo je na primer metoda all on 4, pri kateri so vsi zobje v ustih podprti na štirih implantatih. Tovrstna sodobna metoda je pomagala že številnim pacientom po celem svetu.

In kaj točno all on 4 je? Pri tej metodi gre za kirurško protetično obravnavo povsem brezzobih pacientov oziroma pacientov, ki jim je treba zobe izpuliti. Ključna prednost all on 4 je, da se lahko z ustrezno namestitvijo implantatov izognemo živcu ali sinusu ter tako postavimo implantat na mesto, kjer je prisotne dovolj kosti.

Rešitev zagotavlja kakovostno življenje

All on 4 je izjemno učinkovita rešitev, ki pacientom omogoča kakovostno življenje. Videz zob je namreč povsem naraven, obenem je boljši tudi občutek zob, ki je enotnejši. Tudi samo vzdrževanje zob je povsem preprosto. Potrebni so redni kontrolni pregledi. Prav tako preprost pa je tudi sam poseg, ki se približno eno uro opravlja v lokalni anesteziji.

Ker se v tem primeru zobni vsadki oziroma implantati postavijo pod kotom oziroma so nagnjeni v kosti, ni potrebna nikakršna dograditev kosti okoli vsadkov. Ena od ključnih prednosti tovrstne metode pa je tudi sama cena. Ta je precej nižja kot jo imajo druge kompleksne rekonstrukcije zob.

All on 4 ni primeren za vsakogar

Zaradi postavitve implantatov bolj v sprednjem delu čeljusti, all on 4 ni primeren za vse osebe. Sicer pa je prav vsak pacient nekaj posebnega in ima posledično tudi drugačne pogoje. Ravno zato je tudi načrt same terapije odvisen zlasti od posameznika.

Na voljo je tudi all on 6. To je rešitev na šestih implantatih, kar je pogosteje značilno za zgornji del čeljusti. Na končno odločitev pa vsekakor vplivajo tudi osebne želje, ne nazadnje tudi finančna zmogljivost pacienta.