2021-05-25

Kako se lotiti opremljanje otroške sobe, da jo bo vaš otrok oboževal

Otroci so zagotovo naše največje bogastvo in zadovoljstvo v življenju. Vsak starš želi svojemu otroku nuditi kar se da najboljše stvari, zato da je otrok srečen in zadovoljen. Vendar pa včasih starši naredijo malo napako, ki pa je da malce preveč poslušajo svojega otroka pri opremljanju sobe. Otroke privlačijo žive barve in razne oblike, te pa morda ravno niso najboljše in najbolj primerne za otroško sobo, zato se pred opremljanjem le te malce pozanimajte, seveda pa upoštevajte tudi otrokove želje.

Univerzalno pohištvo za otroško sobo

Veliko staršev naredi napako in kupi zelo otročje otroško pohištvo, nato pa morajo čez nekaj let vso pohištvo zamenjati, saj je otrok prerasel otroško sobo. Otroška soba naj raste z otrokom, kar pomeni da bo prav tako primerna za njega čez nekaj let, ko bo malce starejši in mu otroške stvari ne bodo več všeč.

Pri urejanju otroške sobe marsikdo pomisli, da bo to dolgoletna, zato morate izbrati pohištvo z brezčasno estetiko oziroma takšno pohištvo, ki bo z otrokom odraščalo. Zato pri izbiri določenega pohištvenega kompleta bodite pozorni na njegove zaključke, barvo in obliko. To je lahko na primer pohištvo v barvi naravnega lesa ali bele barve. Takšna vrsta pohištva deluje fantastično v skoraj vseh stilih - od vintage preko rustikalnega in še mnogo drugih. Poleg tega poskrbite, da bo pohištvo za otroško sobo opremljeno z različnimi predali, policami, omaricami in skrivališči. Zelo pomembno pri opremljanju je tudi to, da izberete kvaliteten stol na katerem bo vaš otrok preživel kar nekaj časa, saj se bo z starejšimi leti veliko časa učil in delal razne domače naloge.

Barve za otroško sobo in primerna pisalna miza

Otroška soba mora biti svetla in prostorna. Nikakor otroške sobe ne prenapolnite z raznimi dekoracijami in pohištvom, saj bo to samo zavzemalo dodaten prostor, ki ne bo pametno izkoriščen. Otroška soba naj bo v svetlih in ne preveč živih barvah, saj bi to lahko slabo vplivalo na otroka in njegovo koncentracijo. Barve morajo biti pomirjujoče, saj se bo otrok v sobi učil in spal.

Pisalna miza za otroško sobo mora biti dovolj prostorna in funkcionalna. Bodite pozorni na to, da je sestavljena iz kakovostnih materialov, ter da ima veliko predalov oziroma dosti prostora za shranjevanje.