2021-06-01

Lahko je za prezračevalni sistem cena tudi nizka

Vajeni smo, da se pri opremljanju doma srečujemo z visokimi stroški, še posebej, če gre tudi za gradnjo ali kakšne večje prenove. Še posebej pri ključnih elementih hiše ne smemo varčevati in pogosto se priporoča, da investiramo nekaj več denarja, da zagotovimo brezhibno delovanje vseh sistemov. Tudi za prezračevalni sistem cena torej ne sme biti ovira, a to še ne pomeni, da bo treba veliko zapraviti.

Pravzaprav je lahko za prezračevalni sistem cena presenetljivo nizka, če se premišljeno lotimo načrtovanja prezračevalnega sistema v hiši. V nekaterih primerih so rešitve izjemno ugodne, a zato nič manj učinkovite pri dolgoročni uporabi. Na Prezracevanje.si najdemo različne rešitve, ki se v sodobnih bivališčih odlično obnesejo, a ne zahtevajo visokih finančnih investicij.

Tudi za rekuperacijski prezračevalni sistem cena ne bo visoka

Najbolj priljubljeni so sodobni prezračevalni sistemi z rekuperacijo. Ti se morda zdijo nekoliko bolj kompleksni, a v resnici so lahko precej preprosti in tudi s ceno ne bodo dali vedeti, da gre v resnici za zelo napredne rešitve. Tako bo za tak prezračevalni sistem cena še kar ugodna, sploh če gre za lokalno prezračevanje – takšni sistemi morda stanejo le kakšnih sto ali dvesto evrov, kar je vsekakor ugodna cena za izvrstno trajno rešitev.

Poleg tega gre omeniti še to, da z rekuperacijo privarčujemo pri dolgoročnih stroških zračenja in ogrevanja. Tako ima za prezračevalni sistem cena odličen izkoristek, pričakujemo lahko znatne prihranke.

Cena za prezračevalne sisteme drugih vrst

Pri drugih prezračevalnih sistemih cena morda lahko doseže višje številke, odvisno seveda od tega, za kakšno zračenje gre. Ni pa nujno, tudi alternative so lahko poceni, kot je recimo higrosenzibilno zračenje, ki je zelo enostavno. V večjih stavbah bo treba res zagotoviti nekaj dodatne opreme in dobro ureditev za učinkovito zračenje, a običajno lahko pričakujemo relativno ugodne cene.