2021-05-28

Raznovrstna zunanja senčila

Senčenje je zelo pomembna naloga za tiste, ki želijo docela izkoristiti tudi zunanje površine okoli svojega doma, ne le notranjih prostorov. Seveda pa s senčili preprečujemo tudi vdor močnih sončnih žarkov v notranjost stanovanjskih prostorov, torej ima ta oprema zelo širok spekter različnih nalog. Najbolje se obnesejo zunanja senčila, ki so posebej prilagojena za svoje naloge, seveda pa moramo v tem primeru premišljeno izbrati pravo izvedbo glede na naše potrebe.

Najpogosteje se takšna senčila uporabljajo za senčenje balkonov, teras, vrtov, dvorišč in podobnih zunanjih površin, ki imajo lahko tudi precej velike dimenzije. Prav tako lahko zunanja senčila služijo senčenju notranjih prostorov, a pri tem imamo po navadi lažjo nalogo in izbira opreme nima tako velikega vpliva na končni učinek.

Zunanja senčila za večje površine

Za večje površine uporabljamo elegantna senčila večjih dimenzij, ki jih lahko enostavno namestimo na svoje mesto. Dokaj enostavna rešitev so sončna jadra, ki so zelo prilagodljiva. Nekoliko zahtevnejša je namestitev tende oziroma markize, je pa to pogosto priljubljena rešitev za terase. Vedno bolj se uveljavljajo še pergole, ki so običajno fiksne in se lahko prilagodijo različnim površinam in namenom.

Za zunanja senčila je sicer značilno, da so precej prilagodljiva, tako da se odlično obnesejo v praktično vsaki vlogi. Bo pa treba najprej najti oziroma zasnovati pravo rešitev, pri čemer pomagajo strokovnjaki s tega področja: https://www.blinkblink.si/sl/zunanja-sencila/0,2/zunanji-screen-roloji/. Računamo lahko na odličen rezultat, če prepustimo načrtovanje in dobavo oziroma izdelavo senčil izkušenim strokovnjakom.

Zunanja senčila za notranje prostore

Tudi za senčenje notranjih prostorov lahko uporabimo zunanja senčila. To so predvsem žaluzije, rolete in polkna, ki imajo v tej vlogi različne naloge. Prostore zatemnijo in preprečujejo vdor sončnih žarkov, hkrati pa pripomorejo tudi k toplotni in zvočni izolaciji stanovanjskih prostorov. Tako imajo zunanja senčila pravzaprav zelo širok razpon uporabnih možnosti, če imamo na voljo ponudbo kakovostnih izdelkov s tega področja.