2021-07-07

Steklena drsna vrata za stanovanje

Steklo se s pridom uporablja v stanovanjskih prostorih, kjer lahko koristimo mnoge posebne prednosti tega materiala. Tako postajajo tudi steklena vrata vedno bolj priljubljena, predvsem v moderno zasnovanih domovih, kjer lahko dobro izkoristimo prednosti stekla. Poleg tega imamo pri sodobnih vratih na voljo še nekatere nadgradnje, predvsem se lahko odločimo za namestitev na drsno vodilo, ki omogoča enostavno upravljanje vrat. Tako dobimo steklena drsna vrata, ki so lahko zelo posrečena izbira tudi za domače stanovanje.

Odlično se obnesejo predvsem steklena drsna vrata z električnim pomikom, ki so priljubljena izbira za pametne hiše in sodobna stanovanja. Ponujajo izjemno uporabniško izkušnjo, hkrati pa vzdržujejo visok nivo varnosti in pripomorejo tudi k dobri izolaciji. Nudijo torej vse tiste prednosti, ki jih od sodobnih vrat pričakujemo, svoje delo pa opravljajo naravnost brezhibno. V veselje bodo vsem stanovalcem ter obiskovalcem, saj naredijo prav poseben učinek v stanovanjskem okolju.

Še vedno pa je pomembno, da izberemo kakovostna vrata. Ni nujno, da se bodo dobro obnesla vsaka steklena drsna vrata, tu je ponudba kar široka in odločamo se lahko med različnimi izvedbami. Pogosto se izdelava takšnih vrat opravlja po meri, tako da ima vsak naročnik možnost za razne prilagoditve, s katerimi dosežemo še boljši rezultat. Pričakujemo lahko, da bomo uspeli dobro odgovoriti tudi na posebne potrebe zelo zahtevnih uporabnikov.

Steklena drsna vrata imajo tudi v stanovanju dober učinek

Steklena drsna vrata z dobro izolacijo

V sodobnih stanovanjih je pogosto zelo pomembno to, da zagotovimo dobre izolacijske lastnosti, saj želimo kar se da dobro izkoristiti varčne ogrevalne sisteme in preko celega leta v stanovanju vzdrževati prijetne temperature. Da bomo lahko z minimalnimi stroški vzdrževali prijetno temperaturo, moramo preprečiti toplotne izgube in omejiti vplive nihanja zunanjih temperatur na razmere v notranjosti. Drsna steklena vrata tu niso vedno najbolj prepričljiva izbira, saj steklo v primerjavi z nekaterimi drugimi materiali ni ravno dober izolator. A dovršena vrata se vseeno lahko zelo dobro obnesejo.

Najboljši učinek pri izolaciji ponujajo steklena drsna vrata s troslojno zasteklitvijo. Tako imamo pripravljene posamezne sloje kakovostnega stekla, ki imajo vsak svojo nalogo. Na notranji strani steklo skrbi za zadrževanje toplote v notranjosti, zunanja plast pa odbija nepredvidljive zunanje temperature. Za boljše izolacijske lastnosti se običajno uporablja debelejše kaljeno steklo, steklene plošče dosegajo običajno 6 mm debeline, kar ponuja boljše izolacijske lastnosti. Sodobna steklena drsna vrata zato dosegajo dober količnik toplotne prevodnosti in ustrezajo nizkoenergijski gradnji, ki vodi opremljanje novogradenj.

Steklena drsna vrata in varnost

Drugi pogost pomislek, ki spremlja drsna steklena vrata, je gotovo tudi varnost. Če uporabljamo takšna vrata v stanovanjskem okolju, bodo to verjetno vhodna vrata, ki imajo zelo pomembno varnostno vlogo. Steklo pa ne velja za posebej vzdržljiv in zanesljiv material, če obstaja tveganje za vlom ali kakšne druge posebne obremenitve. Na srečo se spet izkažejo prednosti sodobno zasnovanih vrat, ki tudi s steklom dosegajo vrhunske varnostne učinke.

Steklena drsna vrata nudijo varnost in zaščito, lahko tudi z naprednimi ključavnicami

Tako se tudi steklena drsna vrata lahko uvrstijo v varnostni razred, ki vključuje protivlomna vrata. To dosegajo s kakovostnim kaljenim steklom, ki je lahko dodatno ojačano. Pri izbiri stekla imamo pravzaprav kar dosti možnosti, s katerimi dosegamo posebne učinke. Predvsem pa ne smemo pozabiti na to, da steklena drsna vrata sestavljajo tudi drugi ključni elementi. Ogrodje iz aluminija omogoča zanesljivo vgradnjo in odpravlja šibke točke, ki jih imajo pogosto lesena vrata. Prav tako lahko steklena drsna vrata opremimo z zanesljivimi ključavnicami, lahko imamo tudi avtomatska steklena drsna vrata, ki ponujajo še dodatne možnosti upravljanja.

Avtomatska steklena drsna vrata

Če se že odločamo za dovršeno sodobno opremo, lahko steklena drsna vrata dopolnimo še z električnim pogonom in pametnim mehanizmom za enostavno upravljanje. Tako izboljšamo varnostne lastnosti vrat, pridobimo dodaten nadzor nad vhodom, predvsem pa lahko pričakujemo še bolj prijetno izkušnjo pri uporabi.

Zelo dobro se pametni sistemi za upravljanje vrat kombinirajo s sodobnimi ključavnicami, ki delujejo na prstni odtis ali s prepoznavo obraza. Odklepanje vrat ne bo problem niti s polnimi rokami tovora, vrata pa se sama tudi odprejo. Poleg tega se avtomatska steklena drsna vrata za nami sama zaprejo in lahko tudi zaklenejo. Kar na daljavo lahko preverimo, ali so vrata zaklenjena, prav tako jih lahko na daljavo tudi upravljamo.

Pomembno je, da steklena drsna vrata v tem primeru delujejo res brezhibno. Za to poskrbi servis avtomatskih vrat, ki je ključnega pomena predvsem v poslovnih in komercialnih prostorih, kjer so avtomatska vrata stalno v uporabi in pride hitreje do obrabe ali kakšnih težav. A tudi v stanovanjskem okolju želimo za napredna vrata dobro skrbeti. Servis avtomatskih vrat lahko vključuje vzdrževanje in preglede, tako že preventivno zmanjšamo tveganje za kakšne težave, pričakujemo lahko odlično izkušnjo pri dolgoročni uporabi. Še bolj kritična pa je pomoč serviserjev v primeru, da naletimo na kakšne težave. Sodobna steklena drsna vrata so sicer zasnovana tako, da dobro delujejo tudi v primeru izpada električnega toka ali kakšnih drugih težav, a seveda je pametno za kar najboljšo izkušnjo takoj poskrbeti za popravilo.