2021-06-17

Tisk na samolepilne nalepke

Samolepilne nalepke so presenetljivo uporabne in vsestranske, v nekaterih okoljih pa kar nepogrešljive in morda celo zakonsko zahtevane. Brez nalepk in etiket si ne moremo predstavljati logističnih dejavnosti, pa tudi v proizvodnji in trgovini jih redno srečujemo. Zelo dobrodošlo je torej, da imamo na voljo praktične in elegantne rešitve, to so samolepilne nalepke, ki jih enostavno nalepimo na vsako površino.

A seveda moramo takšne nalepke najprej pripraviti, pri tem pa bomo imeli verjetno kar nekaj dela. Oblikovati moramo ustrezne motive oziroma pripraviti informacije, nato pa nalepke še natisniti. Na srečo si lahko pri tem pomagamo s profesionalnimi storitvami tiskarjev.

Samolepilne nalepke pri profesionalnih tiskarjih

S takšnimi storitvami se ukvarjajo nekatere specializirane tiskarne, pri katerih lahko pričakujemo odlične izdelke in prijetno izkušnjo. Če nismo zelo zahtevni, lahko nalepke pripravimo tudi pri običajnih tiskarjih, ki omogočajo tisk na samolepilni papir.

Poslužujemo se različnih tehnik tiska, ponudba je odvisna od opreme, ki jo ima izbrani tiskar. Za večje naklade se pogosto uporablja sitotisk, ki je izjemno ugoden, sploh če gre za tisk večjega števila enakih nalepk. Lahko pa samolepilne nalepke pripravimo tudi z digitalnim tiskom, ki dopušča več svobode pri oblikovanju barvitih motivov, tisk pa lahko tudi sproti spreminjamo in prilagajamo.

Pred večjim naročilom moramo dobro poznati svoje potrebe, pa tudi ponudbo tiskarjev. Najbolje bo, da naročimo kak vzorec, da se prepričamo, da bo končni izdelek res ustrezal našim pričakovanjem.

Odlike tiskarjev za samolepilne nalepke

Samolepilne nalepke so včasih nekoliko zahtevnejše ali pa imamo kak poseben projekt, ki ni tako enostaven. V tem primeru se hitro pokažejo nekatere ključne odlike dobrih tiskarjev. Potrebujemo prilagodljivega in odzivnega izvajalca. Močno pomagajo izkušnje, ki omogočajo pripravo najboljših rešitev. Naposled pa cenimo tudi dodatne možnosti, recimo dodatno obdelavo in zaščito nalepk, različne možnosti pakiranja in dostave, tudi ugodne plačilne pogoje in podobno.