2021-08-01

Za čistočo vašega doma poskrbi profesionalni čistilni servis

Čiščenje doma je zelo pomembno opravilo, če želimo živeti v čistem in urejenem okolju. Ne smemo zanemarjati vseh nujnih nalog, pogosto pa se lotimo tudi kakšnih posebnih izzivov, da ohranimo svoj dom prijeten za bivanje. Na srečo dela ni zelo veliko, sploh če čistimo redno – če redno pometamo in brišemo prah, bomo ohranili površine čiste in lepe, prav tako seveda hitro odstranimo kakšno posebno umazanijo. Vsake toliko časa pa se splača narediti še generalno čiščenje in se lotimo tudi kotičkov, ki pri rednem čiščenju niso v središču pozornosti. Res je, da lahko veliko opravimo že z rednim čiščenjem, brez posebnega napora in tudi brez kakšne napredne opreme, a za popolno čistočo bo treba v delo vseeno vložiti več truda in časa, morda tudi več denarja. Morda se splača premisliti o tem, ali ne bi bil boljša izbira morda čistilni servis, ki delo opravi namesto nas.

Čistilni servis opravlja tudi čiščenje na domu

Za mnoge čistilni servis pomeni storitev, ki skrbi za čiščenje poslovnih prostorov in javnih površin. Doma se njihovih storitev redkeje poslužujemo, a vseeno so nam na voljo in jih lahko dobro izkoristimo. Pravzaprav lahko pričakujemo kar nekaj prednosti, če se odločimo za čistilni servis tudi doma. Takšne storitve ponuja Pro Sijaj, čistilni servis za vse potrebe raznovrstnih strank. Tudi čiščenje na domu je možno naročiti, pri čemer so storitve prilagodljive in lahko vedno pričakujemo dober rezultat.

Pri čiščenju na domu se opravljajo različne storitve odvisno od tega, kaj pravzaprav čistimo. Običajno se profesionalnega čistilnega servisa ne poslužujemo kar za vsako delo, redno čiščenje še vedno opravljamo sami. Resda je možno čistilni servis zaposliti tudi za redno čiščenje, a pogosteje gre za generalno čiščenje, globinsko čiščenje ali pa za kakšne zahtevnejše izzive pri čiščenju zunanjih površin stavbe. Tu se čistilni servis zelo dobro obnese, predvsem pri kakšnih nalogah, ki jih ne bi mogli enostavno opraviti sami. Ravno zato se čistilnega servisa najpogosteje poslužujemo pri kakšnih zahtevnejših opravilih pri čiščenju doma.

čistilni servis

Kako doma opraviti čiščenje oken?

Vzemimo za primer čiščenje oken, ki je med nujnimi opravili, če želimo ohranjati čistočo in urejenost svojega doma. Na prvi pogled se zdi naloga precej enostavna, a hitro se izkaže, da je steklo precej neugodno za čiščenje. Zelo opazne so lise in odtisi, takoj bomo opazili vsako sled. Tudi s čiščenjem teh sledi ne moremo povsem odstraniti, pravzaprav se zgodi to, da s čiščenjem za seboj pustimo nove sledi. Zato je tudi domače čiščenje oken lahko precej zahtevno in s končnim rezultatom ne bomo povsem zadovoljni.

Ena možna rešitev je, da se poslužimo napredne opreme in prilagojenih čistilnih sredstev. To zahteva določeno finančno investicijo, s čiščenjem oken pa bo še vedno dosti dela. So pa nam na voljo učinkoviti čistilci, ki nam delo olajšajo, predvsem pa zagotovijo boljši rezultat, steklene površine lahko zelo uspešno očistimo.

Tudi čiščenje oken lahko prepustimo strokovnjakom

Če ne želimo investirati v opremo za čiščenje oken in bi se opravilu raje povsem izognili, bomo tudi za čiščenje oken izbrali čistilni servis. Nekateri ponudniki imajo zelo dobro ponudbo za takšna opravila, na https://www.pro-sijaj.si/storitve/ciscenje-stekel-in-steklenih-povrsin/ je predstavljena storitev čiščenja oken in drugih steklenih površin. Pogosteje se čistilni servisi sicer srečujejo s čiščenjem izložbenih oken in steklenih fasad, a tudi domača okna lahko očistijo. Tako lahko pričakujemo, da s čiščenjem oken sploh ne bomo imeli dela, še vedno pa bomo imeli dom povsem čist in lepo urejen – čistilni servis odlično opravi svoje delo in poskrbi za popolno čistočo doma, stroški pa niso pretirano visoki. Na ta način lahko naslovimo tudi kakšne posebne izzive, ki nam stojijo na poti do povsem urejenega bivalnega okolja. Že čiščenje oken je lahko velik zalogaj, še bolj očitno pa je to pri nalogah, kot je pranje fasade. Zunanje površine so bolj zahtevne za čiščenje, opravka imamo z bolj trdovratno umazanijo, fasade pa imajo še nekaj svojih značilnosti, zaradi katerih jih ne moremo enostavno očistiti sami.

Profesionalne storitve za čiščenje fasade

Za čiščenje fasade se vsekakor splača izbrati profesionalni čistilni servis. Tu namreč potrebujemo zanesljive storitve, s katerimi bomo res zadovoljni. Ker gre za čiščenje velike zunanje površine, ki je morda precej umazana in dotrajana, ne moremo sklepati velikih kompromisov. Potrebujemo dobre storitve strokovnjakov. Na srečo čistilni servisi pri čiščenju zunanjih površin pogosto opravljajo tudi čiščenje fasade, kar lahko izkoristimo pri čiščenju svojega doma.

Fasade pokrivajo veliko površino in so seveda zelo opazne, zato morajo biti kar se da čiste. Ne gre pa za enostavno nalogo. Lahko so zelo umazane, poleg tega imajo mnoge nedostopne kotičke pod ostrešjem in okoli kakšnih balkonov, oken, vrat ... Ne moremo pričakovati, da bo možno delo opraviti povsem brez težav. Profesionalni čistilni servis lahko čiščenje fasade opravi veliko bolj elegantno in uspešno, sploh če imamo opravka s kakšnimi posebnimi izzivi, recimo z delom na višini. Čistilni servis lahko opravi celovito čiščenje zunanjih površin in lepo uredi okolico, pri čemer je čiščenje fasade seveda ključna storitev. Na ta način skrbimo za čistočo in ličen izgled raznovrstnih objektov, od stanovanjskih hiš do komercialnih objektov.

čiščenje

Če za čiščenje fasade izberemo zanesljiv čistilni servis, se elegantno izognemo zahtevnemu delu. Prihranimo veliko časa in truda, bržkone pa tudi nekaj denarja, ki bi ga morali sicer investirati v nakup zmogljive opreme za čiščenje zunanjih površin. V zameno dobimo brezhibno čist dom, medtem ko storitve čistilnega servisa ne bodo pretirano drage, če ne gre za kak res zahteven izziv. Čiščenje fasade se splača izkoristiti ob naročilu celega kompleta storitev, recimo ob generalnem čiščenju hiše, a seveda je pametno fasado očistiti tudi posebej, če je to potrebno.

Izbira čistilnega servisa za čiščenje na domu

Profesionalni čistilni servis torej lahko močno pomaga pri čiščenju doma. Ne moremo pa računati na dobro izkušnjo kar pri vsakem ponudniku, splača se izbrati tistega, ki se bo res dobro izkazal. Zato smo pri izbiri pogosto kar precej izbirčni, kar je prav. To velja tako za čiščenje poslovnih prostorov kot za čiščenje na domu, v obeh primerih ciljamo predvsem na prilagodljivost čistilnega servisa in na širok nabor storitev, ki jih potrebujemo. 

Čistilni servis mora biti prilagodljiv, da se lahko dogovorimo za točno določen paket storitev. Seveda pričakujemo, da bo čistilni servis brez težav opravil delo na terenu, iščemo predvsem lokalne ponudnike, pri katerih ne bo potnih stroškov. Nadalje veliko šteje odzivnost, ki se ujema s prilagodljivostjo ponudnika – s takšnimi servisi se hitro zmenimo, kako bo čiščenje potekalo, kaj je treba opraviti in kakšen rezultat pričakujemo. Sestavimo lahko celovit program, ki res vodi do najboljšega možnega učinka. Čistilni servis bo čiščenje na domu opravil samostojno in zanesljivo, tako da sami ne bomo imeli kakšnega posebnega dela. Ravno to je namen, ki ga ima profesionalno čiščenje na domu – namesto čiščenju se posvetimo drugim opravilom ali pa si privoščimo nekaj počitka, ne da bi morali zato sprejeti bolj neurejeno bivalno okolje. Brez truda bomo prišli do čudovitega doma!

Edini možni pomislek je cena. Za čiščenje na domu dobimo različne ponudbe, ki pokrivajo širok cenovni spekter. Težko pa točno določimo ceno, ki jo bo postavil čistilni servis za čiščenje na domu po meri posamezne stranke. Izbiramo namreč med različnimi storitvami in v praksi je delo lahko bolj ali manj zahtevno, tudi če gre za enake storitve. Za točno ponudbo je treba zato vedno oddati povpraševanje pri čistilnem servisu, ki bo pripravil končno ponudbo.