2021-04-17

Zakaj izbrati troslojni dimnik

Dimniška cev je izolirana kovinska cev, ki varno odvaja v zunanji zrak produkte zgorevanja, ki jih proizvaja les, premog ali olje. Dandanes ni več nujno, da ima hiša vgrajen v dimnik, vse pogostejši so zunanji samostoječi dimniki iz nerjavečega jekla. Takšen troslojni dimnik lahko namestite tudi sami, seveda pa morate pri tem paziti na to, da ste natančni, saj pri dimniku ne sme biti nikakršnih napak. 

Strokovnjaki vedno poudarjajo, da je vedno bolje poklicati mojstra, kot se obremenjevati, ali smo troslojni dimnik namestili pravilno ali ne. 

Kakšno nalogo opravljajo troslojne cevi?

Naloga izolirane dimniške cevi je zaščititi sosednje gradbene konstrukcije pred visokimi temperaturami, ki jih ustvarjajo visoko zmogljive naprave. Če želite to narediti, mora biti cev od zunaj hladna, saj ima notranjo zasnovo, ki ustvarja protipožarni odzračevalni sistem. Proizvajalci za dosego tega uporabljajo različne tehnike. 

Dimniška cev je lahko v reži med cevmi zapakirana izolacija ali pa ima skupaj z režo keramično izolacijsko odejo. Cilj je zmanjšati zunanji premer cevi in ​​dovoljeno razdaljo od gorljivih snovi. Troslojni dimnik ima tako manjši premer, kot ga ima dvoslojni in je zato še toliko bolj kvaliteten. 

Kolikšna je cena troslojnega dimnika?

Seveda vsakega lastnika novega doma pri gradnji najbolj zanima cena. Običajno je tako, da je med gradnjo pomemben vsak privarčevan evro, saj ga lahko namenimo za ostale pomembne dele hiše. Vsekakor pa moramo vedeti, da pri dimniku ni prav priporočljivo varčevati. Troslojni dimnik na srečo ne bo stal celo premoženje, tudi pri zanesljivih ponudnikih na https://www.ogm-bi.si/seo-strani/samotni-troslojni-dimnik/

Zunanja stena dimniške cevi je iz nerjavečega ali pocinkanega jekla. Notranja stena je iz nerjavečega jekla. Troslojni dimnik ima vmesno sten aluminiziranega jekla. Ko boste kontaktirali ponudnike dimnikov, si tako zagotovite ponudbe različnih proizvajalcev in tako se boste lahko lažje odločili, kateri dimnik bo najboljši za vas in za vaše finančne zmožnosti.