2021-06-07

Zakaj je naravna talna obloga odlična izbira

Pri  snovanju prostorov smo praviloma izjemno pozorni tudi na to, kaj bomo položili na tla. Tudi talna obloga namreč v zelo veliki meri vpliva na kakovost našega bivanje. Parket zagotovo še vedno velja za eno od najbolj priljubljenih oblog za tla. Kljub temu pa je o njem treba vedeti kar nekaj ključnih lastnosti. Ni vsak prostor namreč primeren za parket. Še posebej se je tej vrsti obloge treba izogniti tam, kjer je veliko vlage.

Ko se boste odločali za parket, pa boste slej ko prej ugotovili, da je na trgu zelo pestra izbira različnih tipov parketa. Parketarna Jager ponuja veliko izbire, predvsem pa kakovostne materiale in strokovno vgradnjo, kar zagotavlja dolgoletno zadovoljstvo.

Vzdrževanje in življenjska doba parketa

Parket je za vzdrževanje praviloma dokaj enostaven. Nekatere vrste parketa je treba obnavljati večkrat. Pri obnovi pa je dobro, da vam pomaga izkušeni strokovnjak oziroma parketar. Lahko je to kar oseba, ki vam je pomagala pri polaganju parketa. Če parket polagate v lastni režiji in na tem področju dela nimate prav velikih izkušenj, se lahko zgodi, da vam tovrstna talna obloga kljub kakovosti ne bo dobro služila. Tudi njena življenjska doba bo bistveno krajša.

Za nekatere vrste parketa je značilno, da imajo lahko izjemno dolgo življenjsko dobo. To je na primer značilno za masivni parket. A če zanj ne boste ustrezno poskrbeli, je njegova trajnost lahko bistveno krajša. Ponekod lahko vidite parket, ki je položen že več desetletij, pa je kljub temu videti kot nov.

Izbira ustrezne vrste parketa

Še preden se podate v fizično trgovino, kjer vam je na voljo vrhunski parket priznanih proizvajalcev, pa si lahko celotno ponudbo ogledate tudi na spletu. Na spletnih straneh ponudnikov vam je na voljo še veliko koristnih nasvetov, ki se jih je prav tako dobro držati ob izbiri parketa.